Marathon Zeeuws-Vlaanderen

Plaats hier een korte omschrijving van max. 50 woorden over het bedrijf.


EnglishFrance

Marathon Zeeuws-Vlaanderen

Zaterdag 21 april 2018 organiseren we voor de tiende keer de LOGUS-De Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Alle voorgaande edities en de vele enthousiaste reacties van de atleten hierbij geven ons weer de nodige energie en het vertrouwen om in 2018 opnieuw flink uit te pakken.

Omdat het een jubileumeditie van de marathon betreft, gaan we in 2018 grootser uitpakken. Op zaterdag hebben we de normale marathonwedstrijd – van Hulst naar Terneuzen – en op zondag 22 april komt daar een wandelmarathon van Terneuzen naar Hulst bij. Ook gaan we op zaterdag de estafettemarathon uitbreiden naar zo'n 200 teams. Met deze uitbreidingen komen we aan veel wensen van wandelaars en (niet-marathon)atleten tegemoet.

Men loopt afwisselend door bossen, over schelpenpaden en dijken, langs forten en waterpartijen. Het eerste deel van de marathonroute gaat o.a. over de historische verdedigingswerken van Hulst. De laatste kilometers gaan over de Westerscheldeboulevard en vormt de Westerschelde met zijn vele zeeschepen een prachtig decor.  Bijna een derde deel van het parcours voert over onverharde wegen en paden door prachtige Zeeuws-Vlaamse natuurgebieden. Voor wat betrefft de wandelmarathon is vorenstaande natuurlijk omgekeerd.

Zeeuws-Vlamingen staan bekend als vriendelijk, gastvrij en gastronomisch. Achter de finish is het dus heerlijk bijkomen op één van de vele gezellige terrassen. Alles in het centrum van Terneuzen en Hulst zal de gezellige en sportieve sfeer uitademen van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen en ook na de finish van de laatste hardloper of wandelaar gaan we natuurlijk nog even verder met het feestje. De Marathon Zeeuws-Vlaanderen is uniek in zijn soort. De doelstelling, het parcours en de sportieve sfeer vormen een fraai visitekaartje voor iedere loper die graag een grensverleggende en afwisselende natuurmarathon of wandeltocht wil lopen.

Op zaterdag worden naast de individuele marathon ook een zeer populaire estafettemarathon over hetzelfde marathonparcours, twee afwachtingslopen in Terneuzen en twee Kika Kidsruns (één in Hulst en één in Terneuzen) georganiseerd.

De Marathon Zeeuws-Vlaanderen, Grensverleggend en afwisselend.