Marathon Zeeuws-Vlaanderen

21 & 22 april 2018

Marathon

Afstand

De marathonafstand is 42,195 km. Deze proberen we zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. Meestal lukt ons dat, ook al zal je GPS-toestel misschien iets anders vertellen. Onze marathonafstand is niet gecertificeerd door de KNAU.

Parcours

Zoals het er nu naar uitziet zal het parcours slechts een kleine wijziging ondergaan in vergelijking met de editie van 2017. Daarom durven we het aan om het parcours van afgelopen jaar te tonen. Indien onverhoopt grote wijzigingen nodig zijn dan zullen we de kaart zeker een update geven.

Goed om te weten

# Maximaal aantal deelnemers bedraagt 750.

# Voorinschrijven vanaf 1 november. Tot 1 februari bedraagt het inschrijfgeld € 27,50. Daarna, tot 1 april € 35,00. De voorinschrijving sluit op 1 april.

# Daginschrijving is alleen mogelijk in Hulst op 21 april, vanaf 9.00 uur. Inschrijfgeld is dan € 40,00. Kan alleen als het maximum aantal deelnemers nog niet is bereikt.

# Ongeveer 1 week voor de wedstrijd ontvangt elke ingeschreven deelnemer een boekje met uitgebreide informatie en het startnummer met startnummerspelden. Startnummer is voorzien van een chip om de exacte looptijd vast te leggen. Wij vragen je om de persoonlijke medische gegevens op de achterzijde van het startnummer in te vullen.

# Aan het startnummer is een tassenlabel bevestigd. Je kledingtas MET tassenlabel kun je in het startgebied (Markt – Hulst) in de overeenkomstige containernummer plaatsen. Deze containers worden na de start naar de finish gebracht, waar de tas in de tent opgehaald kan worden op vertoon van je startnummer.

# Onderweg zijn er ongeveer elke 5 kilometer spons- en drankposten met water, sportdrank, sinaasappel en banaan. Bij enkele drankposten zijn er ook toiletten.

# Voor de marathon geldt een limiettijd van 5.30 uur. Deelnemers die na de limiettijd finishen worden niet in de uitslag opgenomen.

# In de uitslag wordt een bruto en netto eindtijd vermeld. Voor de rangschikking in de wedstrijd maken we gebruik van de bruto eindtijd.

# De uitslag van de (estafette)marathon is direct zichtbaar op de website.

# Er wordt in de volgende leeftijdscategorieën gelopen:

      mannen: senioren (– 39 jaar); 40-49 jaar, 50-59 jaar, 60+.

      vrouwen:  senioren (– 39 jaar), 40-49 jaar, 50+.

# Verbeteren van het parcoursrecord (mannen: 2:25:14, vrouwen: 3:00:47) levert een bonus op van 250 euro.

# Kleedgelegenheid is er voor de start in sportcentrum "Vliegende Vaart” te Terneuzen, Vanaf hier kan dan met eigen vervoer of met door de organisatie beschikbaar gesteld vervoer (bussen) à 6 euro per persoon naar de start in Hulst worden gereden. Kleedgelegenheid in startplaats Hulst is er (onder voorbehoud) in het gymnastieklokaal van de Willibrordusschool.

# Na de finish kunnen deelnemers gebruik maken van de kleed- en douchegelgenheid in Sportcentrum "Vliegende Vaart” op ongeveer 2à3 km van de finish. Vervoer hierheen geschiedt met busjes.

# De spieren masseren? Ook hiervoor kun je terecht in Sportcentrum "Vliegende Vaart".

# Je herinnering / aandenken kun je ophalen in de tent in het finishgebied.

Bereikbaarheid

In Zeeuws-Vlaanderen staan de plaatsen Terneuzen en Hulst op vrijwel alle bewegwijzeringsborden. In de rest van Zeeland staat soms vermeld: Terneuzen (Tol) want dan gaat men door de Westerscheldetunnel. Van buiten Zeeland houdt men in eerste instantie richting Goes, Middelburg of Vlissingen aan, waarna Terneuzen (Tol) volgt..

Vanuit België gaat men richting Antwerpen en via de E34 richting Brugge, afslag Stekene / Hulst of verder doorrijden naar Zelzate en daar afslag Terneuzen. Men kan ook vanuit richting Gent naar Zelzate / Terneuzen.

Faciliteiten

# Voor de start: kleedgelegenheid in Sportcentrum "Vliegende Vaart” te Terneuzen en "Willibrordusschool” te Hulst.

# Na de finish: douche- en kleedgelegenheid in Sportcentrum "Vliegende Vaart” te Terneuzen

# Massage in Sportcentrum "Vliegende Vaart”.

# Busvervoer (betaald) voor de start vanaf Sportcentrum "Vliegende Vaart” in Terneuzen naar de start in Hulst.

# Busvervoer (onbetaald) vanaf de Markt (finish) naar Sportcentrum "Vliegende Vaart”.

# Verzorgingsposten (7 à 8) onderweg; bij enkele hiervan ook toiletten.

Aandenken

Zoals gebruikelijk zorgen we voor een fraaie herinnering aan onze marathon: een functioneel hardloopshirt. Vergeet niet om de maat van het shirt op je inschrijvingsformulier te vermelden. Na de finish kun je je shirt ophalen in de tent op vertoon van je startnummer (hierop staat je maat vermeld).